Vlaams minister Lydia Peeters lanceert nieuwe projectoproep laadpalen

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters lanceert vandaag de projectoproep voor (semi-)publieke laadpunten op privaat domein. Ze voorziet hiervoor een budget van 3 miljoen euro. De oproep kadert in de ambitie van minister Peeters om tegen 2025 30.000 extra (CPE) laadpunten te voorzien. “Ik wil de zekerheid bieden aan bestuurders van elektrische wagens om altijd nabij te kunnen laden”, aldus minister Peeters. “Zo bieden we een sterke stimulans aan bedrijven en particulieren om te kiezen voor zero-emissievoertuigen.”

De projectoproep (semi)-publieke laadpunten op privaat domein richt zich op laadinfrastructuur die minstens 10 uur per dag publiek toegankelijk is. “Het kan dus gaan over parkings aan horeca, supermarkten maar evengoed ook om tankstations”, aldus minister Peeters. Iedereen moet er kunnen laden, het moet gaan om groene stroom en de statische en dynamische info over de oplaadpunten moet gedeeld worden. “De bestuurder moet zo de nodige krijgen over het laadpunt: is er een wachttijd, wat is de prijs, wat is het vermogen, …”

De oproep werd gelanceerd via www.milieuvriendelijkevoertuigen.be en de aanvragen kunnen ingediend worden tot 1 september 2021. De subsidie bedraagt 20% van de kostprijs, geplafonneerd op 1000 euro per CPE. De projecten moeten binnen de 2 jaar ​ gerealiseerd worden.

 

Machteld Claerhout

Woordvoerder, Kabinet Lydia Peeters

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Lydia Peeters

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken 

Titelvoerend Burgemeester Dilsen-Stokkem

Neem contact op met

Koning Albert II laan 20 bus 1, 1000 Brussel

02 552 63 00

[email protected]

www.lydiapeeters.be